Student i pandemitider: Så fixar du efterrätten

Det klassiska firandet av olika slag är speciellt drabbad av pandemin. Hur gör man då så att man på ett säkert sätt kan träffas? Och hur handskas man med maten på bästa sätt? Magasin Smaksak var med på ett studentfirande och fick se hur man gör en smittsäker efterrätt.

Alla har drabbats på olika sätt av pandemin. Att bröllopet blivit inställd, det blev inget firande för studenterna eller kanske att den resan man längtat efter blev inställd. Trots allt handlar det om att göra det bästa av situationen, vilket Lotta Engberg lyckades med när hennes son tog studenten. 

Förutom bord med bestämda platser utomhus så lyckades Lotta planera en riktigt bra dessert – som inte medför någon risk för smitta eller folksamling. Nämligen en jordgubbstårta i egna glas! 

— Det är jätteenkelt och smidigt. Nu slipper vi kladd och att alla ska gå och pilla på varandras mat, säger Lotta.

Jordgubbstårtan gjordes direkt ner i de nyinköpta glasen från IKEA, detta så att Lotta varken behövde röra vid allas glas, och så att hon enkelt kunde servera genom att lyfta runt kartongen så att alla fick ta deras egna glas med jordgubbstårtan i. 

Men nu är ni förstås nyfikna på hur man gör denna coronavänliga jordgubbstårta, receptet kommer här! 

Lottas pandemi-tårta

Ingredienser:

  • Vaniljsås
  • Chokladbotten
  • Färska jordgubbar
  • Massor av grädde

Börja med att hälla i vaniljsås i alla glas. Skär sedan ut en rund bit av en färdig chokladbotten och lägg i (med plasthandskar och munskydd förstås) över vaniljsåsen. Fyll sedan på med önskad mängd jordgubbar och toppa sedan med grädde. Svårare än så är det inte! Alla ingredienser går förstås att köpa färdigt, allt för att underlätta mängden jobb som behöver göras. 

På bilden ser vi ett brett vinglas med desserten i. Först kommer ett lager av vaniljkräm, sedan en brun chokladbottenbit, sedan lite jordgubbar och sist en massa grädde.
Den färdiga desserten
Foto: Vilma Stockvall

Har du gjort tårtan själv? Glöm inte att ta bild och tagga oss på instagram. @smaksakmagasin

Text: Vilma Stockvall

Lämna en kommentar